Hier wordt het een beetje ingewikkeld. Onder de Britse wet, de meeste elektrische steps zijn niet legaal voor gebruik op straat, tenzij ze goed geregistreerd. Onlangs heeft de regering echter aangekondigd dat zij de proeven met e-steps versneld uitvoert, in de hoop de huidige wetten die ze verbieden (die zijn gebaseerd op 1835 regelgeving rond het rijden met paard en wagen) op te heffen. Dit is om meer mensen aan te moedigen om alternatieve methoden van vervoer te gebruiken bij het woon-werkverkeer.

Door deze proeven, die momenteel worden opgezet, kunt u legaal een elektrische step huren en gebruiken in openbare ruimtes waar de proeven worden gehouden (waarover later meer).

Hoe zit het bijvoorbeeld in Engeland met de elektrische steps?

Sommige krachtige e-steps vallen technisch gezien onder de categorie bromfietsen, hoewel zelfs die classificatie een beetje ingewikkeld kan zijn. Het is veilig om aan te nemen dat geen van de hieronder genoemde steps technisch gezien ergens anders dan op privéterrein in het Verenigd Koninkrijk kan worden gebruikt.

  • In de UK ’s grootste e-step retailer zegt, ‘In de praktijk, elektrische steps zijn al op grote schaal gebruikt in het Verenigd Koninkrijk illegaal, met de politie over het algemeen een oogje dicht voor alle, maar de meest flagrante roekeloze rider activiteit.’
  • Met grote namen in de business, en met de bezorgdheid over de milieu-impact van auto’s op de voorgrond, kunt u wedden dat er ’ is op zijn minst enige druk op de wetgevers om dingen veranderd te krijgen. Maar, ter verduidelijking: elektrische stappen kunnen worden gebruikt op prive-grond met toestemming van de eigenaar ’s. Dankzij een combinatie van de Highways Act 1835 en de Road Traffic Act 1988, is het illegaal om elektrische steps te gebruiken op wegen, fietspaden of trottoirs.
  • Uitzonderingen worden gemaakt voor de step proefgebieden, uitsluitend voor de huur steps geleverd aan de desbetreffende lokale autoriteit. Al het andere gebruik van steps op de openbare weg blijft in strijd met de verkeersregels en kan de gebruiker een boete en/of punten op het rijbewijs opleveren.

De Amerikaanse wetgeving verschilt van staat tot staat, dus u moet echt de plaatselijke wetgeving controleren voordat u een elektrische step aanschaft.

Ten slotte, neem het van ons aan: of de wetten in uw locatie eisen dat het of niet, you ’ll willen altijd een helm dragen bij het rijden op een elektrische step. Deze dingen bewegen snel en zijn potentieel zeer gevaarlijk. Bescherm uw hoofd en houd altijd rekening met andere mensen in uw buurt en zorg er voor dat je een speciale elektrische step voor kinderen koopt als dat de bedoeling is.

Leave a Comment on Wat Zijn De Verschillen Tussen Wetgeving Voor Elektrische Steps In Belgie, Engeland En Nederland?

Leave a Reply

Your email address will not be published.